O altfel de distracție

Adrenalinã la maximum, replici ale unor arme reale, echipament de luptã profesionist si decoruri desprinse parcã din jocurile video. Cu toate acestea se întâlnesc, în fiecare week-end, constănțenii împătimiți de Airsoft. Un fel de joc virtual, dar desfãsurat în conditii reale, cu oameni si întâmplãri reale.

Jocurile de strategie sunt foarte iubite de către adulţi. Din această categorie face parte și Airsoft . Acest  joc înseamnă colaborarea strânsă în cadrul echipei din care faci parte, păstrarea respectului față de lider și coechipieri, dar și față de adversari.  Există hărți pentru zona de luptă, un scenariu care va fi urmat, dar și reguli care trebuie respectate exact deoarece, înainte de a fi un joc, airsoftul este un sport la onoarei, disciplinei și fair-play-ului.
La malul mării, zeci de împitimiți ai acestui joc,  bărbați și femei laolaltă, se adună în fiecare sfârșit de săptămână pentru a se destinde. Echipați corespunzător, dar și dotați cu replicile celor mai moderne arme de luptă, soldații de ocazie au găsit rețeta ideală de relaxare.
O astfel de pasiune este costisitoare, însă. Sunt persoane care joacă de 6-7 ani cu o replică de 400 de lei, dar sunt și persoane care investesc 1000 de euro într-o armă. Cu toate acestea, jocul are din ce în ce mai mulți adepți. Pentru că este vorba de libertate, atitudine, strategie și inteligenţă, Airsoft-ul pare a fi un mod relaxant de a vă petrece timpul liber, dar si de a vă deconecta de lucrurile cotidiene.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole