O nouă evaluare pentru elevi

Mii de elevi de liceu ar putea să susțină, în perioada următoare, un nou examen. Această măsură urmărește să-i aducă pe elevi în pragul examenului de Bacalaureat mult mai pregătiți. Propunerea îi aparține ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

În cadrul unui interviu, ministrului Educației a anunțat o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal pentru a-i determina pe elevi să se pregătească mult mai bine pentru examenul de Bacalaureat.

„Trebuie să găsim nişte soluţii. Una dintre ele ar putea să fie aceasta – să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine. Să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru Bacalaureat numai la sfârşitul examenului de Bacalaureat. Dar acestea sunt doar idei, propuneri. Dacă vor fi acceptate de sistem, dacă ele vor fi acceptate de Parlament, sigur am putea să vorbim despre măsuri pe care trebuie apoi Ministerul să le implementeze. Până atunci, sunt pur şi simplu idei lansate pentru dezbaterea publică în legătură cu conţinutul viitoarei legi a învăţământului”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ministrul vine cu această propunere după o analiză amănunțită asupra rezultatelor pe care le au elevii la examenul de Bacalaureat.

“Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noştri, şi la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5,00, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de alarmă, ceva trebuie să facem acolo. Dacă vă uitaţi la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm acelaşi lucru: rezultate din ce în ce mai slabe.”

Potrivit ministrului Ecaterina Andronescu, profesorii nu au transmis, până în prezent, opinii cu privire la această propunere.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole