S-a triplat numărul amenzilor

Numărul celor amendați de către Poliția Locală este în creștere. 12.000 de amenzi, în valoare de aproximativ patru milioane de lei, au fost date de către polițiștii locali constănțeni pe tot parcursul anului trecut, șoferilor care nu au respectat legea.

Pe tot parcursul anului 2018, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli constatate pe drumurile publice. Printre cele mai dese abateri s-au aflat opririle și staționările efectuate neregulamentar pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța.
Dacă la sfârșitul anului 2017 s-a înregistrat un număr de peste 4000 de încălcării ale legislației rutiere, iată că în 2018 numărul acestora s-a triplat.
Valoarea totatlă a contravențiilor este în valoare de aproximativ patru milioane de lei. Oamenii legi atrag atenția conducătorilor auto că, amenzile nu sunt deloc de neglijat. Cei care cred că pot fenta legea vor trebui să bage mâna adânc în buzunare.
Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.
Activități similare se vor derula în mod sistematic și de acum înainte . Polițiștii locali  vor veghea în continuare asupra celor care cauzează probleme în trafic și nu numai.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole