Tragedia unui bebeluș de 11 luni

La doar 11 luni, flacăra vieții unui băiețel s-a stins! Bebelușul era singurul copil al unei familii din Kenya. Părinții își lăsaseră fiul în grija unei menajere. Iresponsabilitatea acesteia a fost fatală pentru cel mic.

Steve Opar, avocat în localitatea kenyană Nyahururu, și soția sa, Wendy Audrey, deplâng mortea fiului lor de 11 luni. Cuplul din statul african și-a lăsat bebelușul în grija menajerei. În jurul orei locale 17.00, tragedia se dezlănțuia și învăluia ochii părinților în lacrimi. Tatăl micuțului a fost anunțat telefonic de o vecină că fiul său era pe punctul de a pierde bătălia cu moartea.

”Cea care m-a sunat mi-a spus că fiul meu moare, din cauză că s-a înecat cu mâncare. Întrucât era unicul meu copil, reprezenta totul pentru mine. În timp ce conduceam, mi-am sunat și soția să vină și ea la spital.”, a povestit bărbatul.

Groaza și îngrijorarea s-au transformat într-un strigăt de ajutor adresat vecinei, pe care tatăl copilului a rugat-o să ducă băiețelul la spital. Când au sosit  acasă, șocul și durerea au invadat sufletele părinților. Copilul de 11 luni murise!

„Nici măcar n-am apucat să sărbătorim prima lui zi de naștere, care urma să vină peste o lună. Este cel mai dureros moment din viața mea.”, a mărturisit mama bebelușului.

Șocul, însă, nu s-a oprit aici. Părinții au constatat că, la momentul sosirii lor acasă, menajera părăsise domiciliul cuplului. Dispariția tinerei de 23 de ani a ridicat mari semne de întrebare, care au început să țeasă, în jurul femeii, bănuieli legate de moartea copilului. Și pe bună dreptate, se pare, întrucât vecina, care l-a înștiințat pe tatăl bebelușului, a relatat că îngrijitoarea privea nepăsătoare la televizor.
„Am intrat în casă și am văzut-o uitându-se la televizor. Când am întrebat-o unde era copilul, mi-a făcut semn că în dormitor. Am fost șocată să găsesc copilul în pătuțul lui, înainte să îi sun pe părinți.”, a declarat femeia.
La rândul ei, mama băiețelului a mărturisit lipsa de încredere pe care i-o stârneau poveștile menajerei și plânsul copilului care se manifesta în momentele în care îngrijitoarea îl ținea în brațe pe micuț. Observațiile sale au determinat-o pe mamă să înceapă căutarea unei alte persoane care să aibă grijă de copil.

„Am început să fiu îngrijorată de poveștile pe care ni le spunea. La un moment dat, ne-a spus că prietena ei din Nairobi a lăsat copilul angajatorului în frigider, în urma unei dispute.”, a explicat mama.

Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au condus la moartea micuțului. Poliția acționează, totodată, în vederea depistării fugarei.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole