Părinții acuză medicii de neglijență

Poliţiştii din Dâmboviţa au deschis o anchetă, după ce un bebeluş născut prematur în urmă cu o săptămână, a murit, ieri seară, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Tatăl micuțului a fost cel care i-a acuzat de neglijență pe medici. O cercetare internă se face şi la unitatea medicală.

Potrivit reprezentanților Poliţiei Dâmboviţa, au fost demarate cercetări după ce tatăl unui bebeluş născut prematur a sunat la 112 şi a anunţat că băieţelul lui, care a fost născut în urmă cu şapte zile, a murit. Copilul era internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

“Tatăl copilului a sesizat poliţia. Facem cercetări, în prezent se efectuează cercetarea la faţa locului. Se vor stabili toate împrejurările evenimentului. Din primele date se pare că ar fi fost născut prematur. Însă, facem cercetări la acest moment”, a transmis Poliția din Dâmbovița.

La scurt timp după decesul copilului, tatăl a făcut declaraţii precum că, starea copilului era una bună.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Elena Firoiu, a declarat că va fi demarată o anchetă internă.

“Referitor la acest eveniment, decesul bebeluşului survenit în compartimentul ATI al Secţiei nou-născuţi, pot să vă spun că bebeluşul avea şapte zile şi era născut prematur. Se va decide o anchetă internă a spitalului care va fi efectuată de către Comisia de Disciplină şi în urma concluziilor acesteia, după necropsie, se va decide dacă se pune problema unui malpraxis sau al unui alt context în care s-a produs acest eveniment nefericit”, a declarat Firoiu.

De asemenea, managerul spitalului a declarat că mama nu s-ar fi prezentat la controalele periodice, lucru care ar fi dus la starea precară a sănătății bebelușului.

“(…)Bebeluşul era născut prematur, cu probleme de sănătate care presupuneau o potenţială iminenţă de agravare, cu o patologie extrem de complexă, cu potenţial letal încă de la naştere. Decesul, pe care îl regretăm, nu s-a întâmplat într-un context al unui copil clinic sănătos, și un amănunt important, pe fondul unei sarcini prost urmărite nu din punctul de vedere al medicului, ci din cel al mamei, care nu s-a prezentat conform normalităţii urmării unei sarcini”, a precizat dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Poliţiştii fac cercetări la faţa locului și urmează să stabilească dacă informaţiile iniţiale se confirmă şi în ce împrejurări a survenit moartea bebeluşului.

Cele mai Accesate Articole