Indemnizația de hrană pentru profesori

Cadrele didactice nu vor primi, luna aceasta, în salariul aferent lunii decembrie, norma de hrană. Potrivit Ministerului Educației Naționale, indemnizația de hrană ar urma să fie acordată „începând cu lichidarea lunii ianuarie 2019.

În declarațiile oficiale făcute de Ministerul Educației Naționale, indemnizaţia de hrană este asimilată veniturilor din salarii şi prin urmare se reţin absolut toate taxele: pensii, sănătate şi impozit.

”Având în vedere ultimele precizări ale Ministerului Finanțelor Publice, asupra modului de aplicare al art. 36 alin.1…, vă transmitem că indemnizația de hrană se acordă începând cu lichidarea lunii ianuarie 2019. (…) Vă rugăm să țineți cont de acest articol de lege până vom implementa restricția într-o versiune ulterioară a EduSal. În legătură cu sporul de suprasolicitare neuropsihică, având în vedere Legea nr.153/2017, aceasta se acordă DOAR personalului didactic de predare. Vă rugăm să țineți cont de acest lucru”

Potrivit legii, pentru luna decembrie, salariile cadrelor didactice ar fi trebuit majorate cu un spor de suprasolicitare neuropsihică, o normă de hrană și o indemnizație de vacanță, împreună echivalente cu un salariu minim pe economie. În plus, de la 1 ianuarie 2019 salariul de bază crește cu 25 la sută, iar aceste măriri salariale vor continua într-o formă eșalonată până în anul 2022.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole