Papa Francisc vine în România

Papa Francisc va veni anul acesta în vizită în România. Acesta va ajunge la București la sfârșitul lunii mai  şi va rămâne în țara noastră timp de trei zile. Este al doilea Suveran Pontif care vizitează România, la 20 de ani de la vizita lui Papa Ioan Paul al II-lea. Acesta a fost primul Papă din istorie care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă, de la marea schismă din 1054.

Papa Francisc vine în România pe 31 mai, la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Bisericii Catolice. Potrivit QMagazine, după sosirea pe aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif va fi primit la Palatul Cotroceni de către șeful statului, apoi va merge la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Patriarahul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericirea Sa, Părintele Daniel, împreună cu Sfântul Sinod.
Cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor spune o rugăciune în Catedrala Neamului, moment la care pot participa și credincioșii. De aici, Papa Francisc va merge la Catedrala Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici. Aceasta este a doua vizită a unui Suferan Pontif în România, prima a avut loc în anul 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit la Bucureşti cu Patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist.  Momentul a avut o deosebită însemnătate istorică, deoarece a fost pentru prima dată de la Marea Schismă din anul 1054 când un papă a vizitat o ţară preponderent ortodoxă.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole