Primele ordine de protecție la Constanța

La Constanța s-au emis primele ordine de protecție provizorii. O tânăra a fost agresată de concubin iar o femeie bătuta de fiul ei. În ambele cazuri, agresorii au fost dați afară din case și nu au voie sa se apropie de victime în următoarele 5 zile. Asta în ciuda faptului că în primul caz tânăra agresată și-a retras plângerea făcută împotriva concubinului a doua zi de la incident.

Pentru femeia de 50 de ani a fost un șoc în momentul în care a fost lovită de propriul fiu. Il știa agresiv, însă niciodată nu dăduse în ea. În schimb se pare că își bătea frecvent iubita și era într-o stare conflictuală permanentă cu vecinii.
Ultimul scandal a fost însa picătura care a umplut paharul pentru mama tânărului care a sunat la 112. Polițiștii sosiți imediat la fața locului și-au dat seama de gravitatea situației și au emis ordin de protecție provizorie.
Din păcate însă nu toate victimele agresiunilor domestice apelează la poliție. Iar atunci când totuși o fac, la scurt timp revin și își retrag plângerile. Motivele sunt nenumărate: teama unor răzbunări, sunt dependente financiar de victime sau mai grav pur și simplu se complac în aceste situații.
În cazul în care agresorii împotriva cărora s-au emis ordine de protecție nu respectă măsura luată de organul de poliție, atunci se aleg cu dosar penal și sunt cercetați pentru loviri și alte violențe. În funcție de gravitatea faptei pot ajunge după gratii.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole