Icoană făcătoare de minuni, la Constanța

Credincioșii din județul Constanța și-au început anul cu o mângâiere de la Sfânta Fecioară Maria! La Biserica “Înălţarea Domnului” din localitatea Lazu, Icoana Maicii Domnului, adusă spre închinare din Ucraina, a început să răspândească o mireasmă frumos mirositore. Cu o vechime de peste trei sute de ani, Icoana Maicii Domnului,Odighitria, Călăuzitorea a făcut nenumărate minuni.

Părintele-paroh al Bisericii “Înălţarea Domnului” din Lazu şi-a dorit mult să aducă în acest lăcaş de cult Icoana Maicii Domnului de la Mânăstirea “Sfântul Gheorghe” din Ucraina. A reuşit acest lucru de sărbătoarea închinată Botezului Domnului. Spre uimirea tuturor, la o zi de la aducerea sa, a avut loc o minune. Din Icoană a izvorât mir care a răspândit o mireasmă frumos mirositore. Părintele-paroh George Piţigoi Mocanu susţine că minunea din parohia Lazu trebuie văzută “ca o bucurie”.

“Icoana o avem în biserică de pe data de 6 ianuarie. Luni, 7 ianuarie 2019, când am ajuns la biserică, pe la ora 20.00, am văzut că icoana a început să lăcrimeze şi scotea un miros foarte puternic de mir”, a precizat părintele-paroh George Piţigoi Mocanu.

Marţi, 8 ianuarie 2019, la biserica din Lazu s-a deplasat şi Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, pentru a da binecuvântarea sa.  Icoana are o vechime atesată istoric din anul 1700 iar în prezent se află la Mănăstirea cu hramul Nașterea Maicii Domnului din satul Baytali, regiunea Odessa.  În urma a trei incendii care au trecut peste ea, icoana a rămas înegrită iar din imagine se puteau vedeau numai ochii Sfintei Fecioare.  Ca prin minune, icoana s-a curățat singură arătându-se toate culorile veșmântului și chipul sfânt al Maicii Domnului. Ulterior, a izvorât mir cu mireasmă frumos mirositoare, spre mângâierea credincioșilor. ”Călăuzitoarea„ din Ucraina a fost prezentă astăzi la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din comuna Cumpăna, de unde va pleca la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Mangalia. Aici va poposi până luni, 14 ianuarie.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole