Toader: Proiectul privind recursul compensatoriu a fost iniţiat de guvernarea tehnocrată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declară că proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost iniţiat în timpul guvernării tehnocrate şi doar a intrat în vigoare în timpul mandatului său.
“În repetate rânduri, am arătat următoarele: proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost iniţiat de guvernarea tehnocrată, faptul că CSM (în componenţa anterioară) l-a avizat şi a propus considerarea zilelor ca fiind executate, că a fost adoptat de Parlament, că a intrat în vigoare la scurt timp după ce am devenit ministru şi că studiul de impact nu se face după ce legea intră în vigoare”, subliniază ministrul Justiției pe contul său de Facebook.
Precizările lui Toader vin în urma valului de critici din ultimele zile.
Acesteau au apărut după ce trei suspecţi, acuzaţi că au omorât un tânăr în faţa unui bar în municipiul Mediaş, au fost reţinuţi de procurori.
Doi dintre ei fuseseră eliberaţi în baza recursului compensatoriu, cel de-al treilea fiind, de asemenea, recidivist.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis un comunicat în care arată că 14.402 deţinuţi au beneficiat de legea recursului compensatoriu de la intrarea sa în vigoare până la sfârşitul lui 2018, dintre care peste 11.800 au fost puşi în libertate ca urmare a admiterii cererii de liberare condiţionată de către instanţe.
 

Cele mai Accesate Articole