Slujbă sfântă în această noapte

Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din centrul vechi al oraşului Năvodari îmbracă veșminte de sărbătoare. Bisericuța din lemn, așa cum este denumită popular își sărbătorește mâine hramul. În această noapte Înalt Preasfinția Sa, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului v-a oficia aici o slujbă specială.

Situată în orașul Năvodari, bisericuța din lemn, așa cum este cunoscută de către toți credincioșii poartă hramul ”Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”. Antonie cel Mare a trăit în secolul al III-lea, începutul secolului al IV-lea. Este socotit a fi intemeietorul vietii monahale, și este considerat cel mai reprezentativ ascet pentru duhul vietii calugărești. Născut în satul Coma din Egiptul de Mijloc în anul 251, acest mare luminator al credinței a fost fiul unor țărani creștini înstăriți. În acest mediu a deprins calea credinței. Pe când Antonie avea 20 de ani, după moartea părinților săi, întrebându-se despre drumul său în viață, fericitul a auzit în biserică cuvintele lui Hristos: “Dacă voiești să fii desăvarșit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor și vei avea comoară în cer; dupa aceea, vino și urmează-Mi”
Locuitor al pustiului și înger în trup, făcător de minuni, Parintele Antonie îi vindecă și astăzi pe cei bolnavi care-și îndreaptă cu credință rugăciunea către cer.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole