Theresa May rămâne premier

Theresa May rămâne în fruntea Guvernului britanic! Moțiunea de cenzură depusă de opoziția laburistă a fost respinsă de Legislativul de la Londra.

După necruțătorul vot de blam dat în Camera Comunelor, în urma căruia acordul propus de Theresa May privind Brexit-ul a fost respins cu o majoritate covârșitoare de către parlamentari, premierul britanic a avut de înfruntat moțiunea de cenzură depusă de opoziția laburistă. Demersul inițiat de Jeremy Corbyn, principalul adversar politic al șefei Executivului de la Londra, a fost respins miercuri de Legislativul britanic. Dacă tratatul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană agreat de Theresa May s-a lovit de dezacordul unui cvorum zdrobitor, supraviețuirea sa în funcția de premier s-a datorat unei diferențe infime de voturi de susținere. Succesul acesteia a fost obținut în urma unui avantaj de doar 19 voturi ”pentru”.
Un total de 325 de parlamentari au acordat încredere Executivului conservator, in timp ce 306 s-au exprimat în favoarea moțiunii de cenzură.
După rezultatul pozitiv al votului din Parlamentul britanic, Theresa May s-a întâlnit cu liderii partidelor de opoziție.
Opoziția laburistă a refuzat participarea la dialog.
Mesajul din discursul premierului adresat laburiștilor este un îndemn la o colaborare constructivă eficientă menită să soluționeze problema Brexit-ului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole