Droguri de 200.000 de euro, găsite în bagaje

Captură impresionantă de droguri la Vama Borș. Procurorii DIICOT şi poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au confiscat droguri în valoare de 200.000 de euro, găsite în bagajele a trei români. Astăzi, instanța a dispus arestarea preventivă a inculpaților.

Trei români au fost prinși în flagrant la Vama Borş, imediat după ce au trecut frontiera din Ungaria în România. În interiorul autoturismului cu care se deplasau cei trei, procurorii şi poliţiştii au găsit 17,6 kilograme de canabis şi 354,3 grame de cocaină. După flagrantul organizat la Vama Borş, anchetatorii au efectuat zece percheziţii domiciliare la locuinţa a patru suspecţi şi a altor persoane implicate în traficul de droguri.

“Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la locuințele în cauză au fost descoperite alte cantități de droguri de risc – canabis și mare risc – cocaină, care au fost ridicate în vederea cercetărilor”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

De asemenea, poliţiştii au confiscat sume de bani, bijuterii, telefoane, laptop-uri, precum şi trei autoturisme. În locuinţa unuia dintre suspecţi, anchetatorii au găsit chiar şi un pistol.

“Cei trei inculpati prinși în flagrant, precum și un al patrulea inculpat, au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud”

În cursul zilei de vineri,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpaților.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole