100 de ani pentru C.N. „Mihai Eminescu”

Colegiul National „Mihai Eminescu”, una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din Dobrogea, împlinește anul acesta 100 de ani de activitate. Conducerea școlii a organizat un eveniment cultural prin care a fost cinstită memoria înaintaşilor noștri. La eveniment alături de oficialitățile locale, absolvenți și dascăli, a fost prezent și ministrul educației, Ecaterina Andronescu.

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa sărbătoreşte anul acesta centenarul. De un secol, şcoala de pe strada Traian este în slujba învăţământului constănţean. A fost, pe rând, liceu de fete, şcoală medie, liceu de cultură generală, liceu teoretic şi, de mai bine de 13 ani, este colegiu naţional. Şi pentru că aşa o vârstă venerabilă nu poate fi sărbătorită decât cu fast, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”a  găzduit astăzi un o întâlnire emoționantă. Cu această ocazie au fost invitați absolvenți din diferite generații, foşti dascăli ai colegiului şi foşti inspectori şcolari generali, dar şi personalități reprezentative ale administrației locale și centrale, precum Ecaterina Andronescu și Decebal Făgădău. Pentru că lucrul binefăcut începe cu o binecuvântare, evenimentul de celebrare a început cu o slujbă oficiată de IPS Teodosie.
Memoria aniversării centenarului va fi păstrată peste timp prin simbolul  plăcii aniversare care a fost dezvelită în cadrul evenimentului. În acest cadru festiv, ministrul educației a transmis un mesaj pentru întreaga familie a colegiului.
Partea a doua a programului s-a desfășurat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” unde elevii au prezentat oaspeților un spectacol.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole