Gripa face din nou victime

Au apărut alte trei noi decese cauzate de gripă. Printre victime se numără și o bătrână de 81 de ani din Arad care suferea de mai multe afecțiuni. Alți doi bărbați au murit din această cauză. Numărul total a ajuns la 14.

De la debutul sezonului 2018-2019 și până în prezent, au murit 14 persoane din cauza virusului gripal. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat. S-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, față de 80 cât au fost în aceeași perioadă a anului trecut.
La Arad, o femeie în vârstă de 81 de ani a murit din cauza gripei. Aceasta nu era vaccinată antigripal şi suferea de mai multe afecţiuni. Un bărbat de 69 de ani din Timiș a murit tot din aceeași cauză. Un alt bărbat de 71 de ani din București, care suferea și de alte probleme de sănătate, dar care nu era imunizat împotriva gripei a decedat din cauza acestui virus.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că, în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, ci că este o circulaţie mai intensă a virusului gripal.

“Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină în acest moment.  Potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal și au fost achiziționate 1.300.000 de doze de vaccin, iar 100.000 sunt încă în stoc”, a declarat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul a mai anunţat că statul acoperă vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni şi femei gravide.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole