Doi copii români și mama lor, în hotelul lovit de avalanșa din Italia

Ministerul român de Externe anunță că o româncă și cei doi copii ai săi se aflau în hotelul Rigopiano, grav afectat de avalanșa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din   Italia .
”Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare.
Totodată, Ambasada României în Italia și Consulatul General al României la Bologna monitorizează situația și mențin în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, în caz de necesitate”, precizează MAE.
Autoritățile menționează totodată că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii.
Soțul româncei, un cetățean italian, a fost rănit și se află la spital.
El a povestit că a ieșit din hotel înainte de producerea avalanșei și că soția și cei doi copii ai săi au rămas în cameră.
Hotelul din regiunea Abruzzes a fost îngropat, aseară, în zăpadă după ce a fost lovit de o avalanșă declanșată de o serie de cutremure înregistrate în Italia.
Agenția de protecție civilă a anunțat că aproximativ 30 de persoane erau în hotelul situat la 1.200 de metri altitudine, în munții din centrul Italiei.
 

Cele mai Accesate Articole