Ziua Dobrogei a fost marcată și la Năvodari

Ziua Dobrogei a fost marcată și la Năvodari, unde elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 au adus bucate care mai decare mai gustoase toate specifice zonei noastre și făcute chiar de ei. Îmbrăcați în straie de sărbătoare, le-au prezentat colegilor și cadrelor didactice preparate culinare tradiționale făcute de pe rețete vechi de sute de ani.

Nu doar izul bucatelor delicioase, ci și mirosul de sărbătoare s-a simțit în aer la Năvodari. Cei 138 de ani care au trecut de la unirea Dobrogei cu Patria Mamă au fost marcați cu mare fast de elevii năvodăreni. Cu toții, de la cei mai mici la cei mai mari, au îmbrăcat portul popular și au adus cu ei cele mai bune bucate speficice zonei în care trăiesc.
În Dobrogea trăiesc cele mai multe minorități etnice care de-a lungul istoriei, au învățat să conviețuiască.
Evenimentul nu este la prima ediție și a devenit deja o tradiție pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 Grigore Moisil din Năvodari care se pregătesc de la an la an mai bine.
Pe 14 noiembrie 1878, Dobrogea a reintrat, oficial, în componenţa statului român modern. Congresul de pace de la Berlin, din iunie – iulie 1878, a recunoscut dreptul istoric al României asupra Dobrogei.
Este pentru a doua oară în istorie când Ziua Dobrogei este celebrată ca sărbătoare națională, după ce o lege în acest sens a fost promulgată anul trecut.
Sursa: http://www.tvlitoral.ro/ziua-dobrogei-fost-marcata-si-la-navodari/
Articolul Ziua Dobrogei a fost marcată și la Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole