Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat

La Înalta Curte de Casație și Justiție a fost programat astăzi primul termen pe fond în dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu.
Liderul social democrat a cerut să fie audiați noi martori, astfel că procesul a  fost amânat.
Magistrații au stabilit următorul termen pentru 14 februarie.
Procurorii susțin că pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi determinat-o pe șefa Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului să își încalce atribuțiile de serviciu și să mențină în funcția de angajate ale Direcției două persoane, membre de partid.
Cele două femei ar fi încasat peste 100 de mii de lei, deși nu ar fi venit la serviciu pentru că lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman.
Prezent la Înalta Curte, Liviu Dragnea a declarat că este nevinovat și că vrea să dovedească acest lucru, aducând martori în instanță.
Liderul social democrat a subliniat că procesul este susținut pe  declarații mincinoase obținute în condiții supecte.
„Eu m-am uitat cu foarte mare atenție pe declarații, oricine le studiază cu atenție vede că sunt ”cusute cu ață albă. Vorbim despre o doamnă care a mai dat declarații mincinoase. Asta e România – patria denunțurilor și a ascultărilor”, a afirmat președintele PSD.
 

Cele mai Accesate Articole