Nu vă lăsați înșelați prin metoda ”Accidentul”! Acțiune de informare la Constanța

Poliţiștii constănțeni atenționează că în ultima perioadă au apărut tot mai multe cazuri de înșelăciune prin metoda „Accidentul”.
Hoţii acţionează pe baza unor informaţii  și sunt vizate persoanele mai în vârstă.
Din acest motiv, la Constanța se desfășoară în aceste zile o acțiune de informare a cetățenilor legată de prevenirea înșelăciunilor.
Poliţiştii   Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii , împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiilor 2 și 3 Poliţie Constanţa  prezintă riscul la care se expun oamenii când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”.
A atenție sporită este acordată persoanelor de vârsta a III-a care sunt informate cu privire la măsurile de siguranță personală pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infractorilor.
Poliţiştii constănţeni subliniază că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
Cetăţenii care sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere”, trebuie să  apeleze imediat 112  pentru a verifica dacă rudele lor au fost implicate într-un accident rutier.
De asemenea, pentru a împiedica informarea hoţilor despre familia dumneavoastră, Poliţia recomandă să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă sau în jurul blocului, pentru  că este posibil ca acestea să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
Polițiștii atrag atenția și că în urma mediatizării cazurilor,  infractorii și-au schimbat tactica.
Pentru mai multă credibilitate, ei susțin că sunt medici, avocați sau polițiști.
Astfel, o rudă sună susținând că a provocat un accident rutier, lovind un copil pe trecerea de pietoni și că se află la sediul poliției unde un avocat ar fi făcut o înțelegere cu familia victimei.
Persoana apelată este sfătuită apoi de falsul avocat să achite o sumă de bani familiei presupusei victime, pentru ca ruda care ar fi provocat accidentul să nu fie trasă la răspundere penală.
 

Cele mai Accesate Articole