Uluitor: Dumnezeu i-a vorbit lui Matei despre potopul de la Năvodari.


L-a prins potopul pe Împărat nepregătit? Se pare că da…
S-a năpustit marea peste bulevardul Năvodari și s-a unit cu lacul.
A spus-o chiar împărăția sa! Mai mult de atât, se pare că apa a făcut ravagii.
Nu vorbesc de cele câteva case distruse ci de găinile împăratului de la Avicola Corbu care au fost ciufulite de apă, unele dintre ele au murit iar cele mai multe se află sub tratament.
Strategia împăratului se pare că a dat greș. Sper că împărăția sa are și planul „B”.
Da, știu că mă veți întreba care este planul „A”…
Păi…. Domnia sa, Împăratul animalelor are un plan de evacuare foarte bine pus la punct, în caz de potop, pentru dumnealui și animalele din gașcă.
Fiind preocupat în permanență de oamenii bolnavi și nemulțumiți din Năvodari, nu cumva sa dea vreunul din posterior fără să-l pipăie domnia sa, cel mai probabil ar fi ca potopul să se năpustească asupra sa prin centrul orașului.
Drept urmare, a pus strategic, o barcă gata de lansare în giratoriul de la kilometrul zero. Dacă cumva plouă toamna, toată apa din oraș se adună în centru. Corect ?
Eh, atunci domnia sa… Sare repede în barcă și se lasă dus de val pâna sus pe pod la troița unde cel mai probabil Dumnezeu îi va da noi indicații.
Eu cred că… ajuns la troița de pe pod, Împăratul face dreapta până la sensul giratoriu unde înhamă delfinii să-i tragă barca și-l deleagă pe Mihai Viteazu din parcul „Ion Dobre” să-i păzească spatele până ajunge domnia sa teafăr la Legmas unde ia cu el în barcă fiecare animaluț exotic.
(Precum Noe, Nu?).
Nu uitați că tot traseul ăsta este foarte bine semnalizat pe margini de copăceii cu leduri pentru că șoseaua va fi sub ape…
De ce a dat greș?
Păi… când a venit ploaia s-a autosesizat departamentul de urgentă Polaris și foarte prompt, a ridicat capacul canalizării din centru unde a fost montată strategic, o „creangă de securitate” :)).
Ajuns la barcă, Împăratul a realizat că n-o poate lansa la apă și a pornit spre pod cu bemveul… numai că, sus pe pod… a realizat că drumul spre rezervația Legmas este întrerupt de lucrările pentru pasajul care va asigura accesul spre piața de pește și a luat decizia de a face stânga spre Avicola Corbu, să salveze măcar găinile.
Totul ar fi decurs bine dacă pe Bulevardul-Afluent Năvodari nu se aflau foarte mulți cetățeni care insistau conștiincioși să ajungă la locul de muncă, împiedicându-l astfel pe împărat să-și îndeplinească misiunea.
Cred că va fi nevoie ca Împăratul să sancționeze Rompetrol sau muncitorii pentru acest incident.
Era foarte important ca domnia sa să-și salveze găinile și animăluțele din rezervația Legmas.
Cred că animăluțele alea nevinovate au un rol foarte important în viața noastră, a tuturor.
N-aș vrea să cred că domnia sa achiziționează animăluțele alea doar pentru a se simți cel mai deștept din curte, n-aș vrea să cred că are așa nevoi primitive.
Refuz să cred că noi, cei din Năvodari, am ales primar pe cineva care-și decorează curtea, casa, viața, inspirându-se din Cartea Junglei sau Tarzan… tocmai de aceea, cred cu tărie că Dumnezeu i-a vorbit împăratului iar acesta urmează cu sfințenie un plan sacru de salvare a omenirii.
Mă simt onorat că salvatorul lumii este printre noi, că suntem concetățeni.
În concluzie, haideți să nu aruncăm cu pietre și să ne susținem conducătorul spre îndeplinirea misiunii sacre.
Nu este vina lui că l-a prins potopul nepregătit pe bulevardul Năvodari.
Poate asta este voia Domnului. Știu că deocamdată meciul „Noe Vs. Matei” s-a încheiat cu scorul de 1-0 dar ne vom lua revanșa!
Pe final îmi voi permite să dau câteva sfaturi.
Pentru cei ce se îndoiesc de misiunea sacră: „Crede și nu cerceta !”
Pentru cei ce sunt curioși de ce urmează după îmbarcarea animalelor din rezervația Legmas: Aveți răbdare, urmează…
Iar pentru cei ce n-aveți răbdare, vă pot da un indiciu: „Matei 24:37 – Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului.”

Cele mai Accesate Articole