O mărturisire care-mi va aduce înjurături. Despre amiral și mizeria din jurul său

A fost zi interesantă ieri, pentru jurnaliștii constănțeni. Am avut cu toții ocazia să-l cunoaștem mai bine pe Vergil Chițac, amiralul propus de liberali pentru Primăria Constanța.Conferința, anunțată pe la ora 11. Ceea ce mi-a oferit timp, dimineață, pentru diverse activități și cititul presei, obligatoriu pentru fiecare dintre cei care activează în zona asta. În timp ce frunzăream, online evident, presa constănțeană, mă caută pe Facebook un amic. Personaj interesant, membru PNL Constanța, un tip cult și cu creier în cap, cu singurul cusur că e poate, prea îndrăgostit de Gigi Chiru, situație care ne desparte complet.
Discutăm despre una de alta. Printre idei, îmi spune că Vergil Chițac vorbește mult despre cultură deși nu pare că a fost recent la vreun act de genul acesta. Da chiar, cum ar fi să-l întrebe cineva când a fost ultima dată la teatru. Hehe, zic, am avut și eu în cap ideea asta.
Mă rog, încheiem conversația, ajung la conferința de presă, o întrebare, a doua, a treia, până când un alt coleg abordează tema culturii și întreabă exact asta: ”când ați fost ultima dată la teatru?”. Atât, singura întrebare. Sala zâmbește amuzată, amiralul recunoaște încurcat că n-a mai fost din copilărie dar urmărește la televizor piesele vechi. Vax Albina! Nu e ca și cum constănțenii vor spune în cor ”Ahaaa, nu mai votăm cu ăsta, noi vrem oameni care merg la teatru, bă!”
Vreau să cred și cred că întrebarea a venit neinspirată de același personaj care m-a abordat și pe mine. Pentru că dacă e așa, deja miroase a campanie negativă împotriva amiralului Chițac, sosită chiar din interiorul PNL Constanța, iar asta nu-mi place și mi se pare de neacceptat.
În altă ordine de idei, cam asta e mizeria în care doar ce s-a băgat un om, teoretic, imaculat. Rămâne să aflăm dacă va reuși să curețe PNL Constanța sau va fi înghițit de răul din jurul său. Până una alta, eu pun capul liniștit pe pernă, seara. Îl voi critica dur pe amiral ca și pe competitorii lui, atunci când voi considera că e cazul la fel cum îl voi lăuda în zilele sale bune. Dar, NU voi accepta să fiu parte dintr-o campanie nedreaptă împotriva acestui om, care merită o șansă corectă în lupta pe care și-a propus-o.

Cele mai Accesate Articole