Există un mod prin care putem pedepsi prietenia PNL/PSD. Votând Mihai Petre

Mihai Petre și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Constanța. Independent. Există două variante, legat de candidatura asta. Cum aș vrea să stea lucrurile și cum vor sta, cel mai probabil lucrurile.
 
Cum aș vrea eu să stea lucrurile. 
Evident, la fel ca mulți dintre noi, sunt sătul până peste cap de PNL și PSD și mai ales de prietenia dintre cele două partide. Nu pot vota cu Decebal Făgădău pentru că în doar câteva luni a demonstrat că nu se va îndepărta foarte tare de politicile lui Mazăre. Nu pot vota cu Vergil Chițac pentru că l-aș înlocui pe Mazăre cu Gabriel Comănescu și nu-s tâmpit, încă mai judec.
Plus că, simt nevoia ca prin votul meu să dau o lecție celor două partide, să le fac să priceapă că e nevoie de o reformă agresivă în interiorul lor, de schimbare evidentă, iar candidatura lui Mihai Petre vine și se pliază exact pe dorința mea.
Ca efect, patru ani la Primărie cu Mihai Petre ar rupe complet firmele lui Radu Mazăre de administrația locală și le-ar interzice totodată pe cele ale petroliștilor vopsiți în liberali, care se pregătesc să ia parte la ospăț, odată cu iunie 2016. Îmi place ideea asta. Mihai Petre e gura de aer proaspăt, e restartul de care are nevoie orașul în acest moment. În plus, omul știe administrație, așa că nu-mi pot face griji că ar fi un primar prost, nu voi cădea din nou în capcana Iohannis.
Cum cred că vor sta lucrurile?
Din păcate, nu-i văd pe constănțeni destul de deștepți ca să priceapă că la Primăria Constanța e nevoie de un independent, care să mai domolească jaful la care e supus bugetul public al municipiului. Așa că, scenariul cel mai probabil care se conturează îl va propulsa pe Decebal Făgădău câștigător, pentru că nu-i așa, voturile care vor merge spre Mihai Petre vor rupe din partea dreaptă a jocului și-l vor ajuta pe social democrat.
 
 
 

Cele mai Accesate Articole