“Nu da cu seen la vot”, campanie pentru informarea tinerilor pe tema alegerilor

Comunitatea Declic lansează o campanie pentru informarea tinerilor despre alegerile din acest an şi despre candidaţii de la europarlamentare şi parlamentare.
Peste 4,2 milioane de tineri vor vota la alegerile din acest an, însă temele de interes pentru generaţia tânără nu se regăsesc şi în prezentările electorale ale candidaţilor. Pentru un vot responsabil şi informat, Declic aduce în spaţiul public preocupările tinerilor între 18 şi 35 de ani şi felul în care s-au raportat la acestea candidaţii la europarlamentare şi parlamentare.
“E pentru prima dată când numărul alegătorilor tineri, de până în 35 de ani, îl depăşeşte pe cel al seniorilor, de peste 65 de ani. Cu toate acestea, vedem cum temele de interes pentru noua generaţie sunt pur şi simplu ignorate. De aceea, apelul Declic pentru alegerile din acest an este unul la informare. Le prezentăm tinerilor felul în care au reacţionat candidaţii la subiecte de interes pentru ei. Tinerii pot schimba soarta alegerilor şi ne dorim să o facă într-un mod asumat şi informat, oricare ar fi opţiunea lor de la urne”, a declarat Tudor Brădăţan, directorul executiv al Declic.
Mesajul campaniei a fost selectat de tineri pentru tineri. Comunitatea Declic a apelat la mai mulţi tineri cu vârste între 18 şi 22 de ani pentru a alege un mesaj şi o imagine potrivite generaţiei Z. Mai mult, Declic şi-a fundamentat campanie pe baza unor cercetări sociologice care au reliefat temele de interes ale generaţiei 18 – 35 de ani.
Subiectele care îi preocupă pe tineri sunt legate de o economie care creşte într-un mod corect, egalitate între femei şi bărbaţi, o luptă adevărată împotriva corupţiei, precum şi protejarea naturii.
Toate informaţiile relevante vor fi prezentate prin intermediul unei platforme online. Site-ul Declic, ce va fi lansat la începutul lunii mai, va cuprinde date despre felul în care au reacţionat şi s-au poziţionat candidaţii de la europarlamentare pe marginea subiectelor indicate a fi de interes de către noua generaţie.
Pentru a ajunge la un număr cât mai mare de tineri, Comunitatea Declic mizează atât pe canalele online, cât şi pe prezenţa la evenimente offline, precum concerte, festivaluri şi alte atracţii pentru cei aflaţi la primul vot. De altfel, startul campaniei va fi dat în Vama Veche, chiar de 1 mai.
Pentru această campanie, Declic a analizat activitatea parlamentară a candidaţilor care au deja cel puţin un mandat la activ, dar şi activitatea din spaţiul public a candidaţilor aflaţi la prima rundă de alegeri.
Sursa: Declic

Cele mai Accesate Articole