Ziua Francofoniei la Năvodari

Prin cultură, tradiții și stil de viaţă, Franţa a dat tonul, a inspirat umanitatea şi a atras artişti, studenţi, călători, oameni de gust şi iubitori ai frumosului. 20 martie este o zi specială pentru toți vorbitorii limbii franceze. Evenimentul nu putea trece neobservat, iar elevii Școlii nr. 1 din Năvodari s-au pregătit cu poezii și cântece în limba franceză. Cei mai buni dintre cei buni au fost premiați.

Ei sunt doar câțiva dintre cei care au primit premii în cadrul evenimentului organizat la Școala George Enescu din Năvodari dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei, marcat încă din 1998, pe 20 martie. În parteneriat mai multe școlii din județul Constanța, elevii năvodăreni au marcat cum se cuvine Ziua Francofoniei.
Limba franceză a devenit limba celor cultivaţi şi a diplomaţiei şi s-a impus, încă din secolul XVII, ca singura limbă de circulaţie a ideilor în Europa, după ce latina avusese această misiune timp de o mie de ani. În semn de respect, elevii care au participat la activitarea de la Năvodari, au recitat poezii și au cântat în limba franceză.
Proiectul desfășurat la Școala George Enescu din Năvodari se înscrie în tendința globalǎ de promovare a multiculturalismului, dar are în vedere și îmbinarea activitǎților care vizeazǎ dezvoltarea competențelor lingvistice cu cele care stimuleazǎ creativitatea elevilor și interdisciplinaritatea.
Sursa: http://www.tvlitoral.ro/ziua-francofoniei-la-navodari/
Articolul Ziua Francofoniei la Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole