Sărbători de iarnă ca-n povești la Medgidia


Încep pregătirile pentru sărbătorile de iarnă și în Dobrogea. La Medgidia, autoritățile au dezbătut subiectul în cadrul celei mai recente ședinte de consiliu și le promit locuitorilor orașului un Crăciun și un Revelion de poveste!
Primul proiect de hotarare inscris pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia, pe anul 2016, în sumă de 200.000 de lei. În acest proiect s-au avut în vedere suplimentarea veniturilor capitolelor: „Asigurări și asistență socială”, ”Salubritate”, ”Cultură, recreere și religie”, ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”, ”Sume alocate din cote defalcate din impozitul pe venit” și diminuarea veniturilor la capitolul ”Autorități publice și acțiuni externe”.
In urma aprobarii acestui proiect de hotarare, care a fost adoptat in unanimitate de catre alesii locali si care a fost initiat de edilul-sef al municipiului, Valentin Vrabie, medgidienii vor avea pentru prima data Sarbatori de Iarna ca-n povesti. Chiar daca nu a dorit sa dezvaluie niciuna din surprizele pe care le pregateste, primarul sustine ca, in acest an, sarbatorile vor aduce fericire si caldura in inimile medgidienilor.

În cadrul acestei ședințe a fost votat și un parteneriat pentru un proiect ce vizeaza combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, de la nivel urban, prin stimularea implicării comunităților în dezvoltarea locală, cu ajutorul Grupurilor de Acțiune Locală. Acesta va fi depus spre finantare in cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, ”Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală – orașe/municipii cu populație de peste 20.000 de locuitori”. Cel de-al treilea punct inscris pe ordinea de zi si care a fost votat de alesii locali in unanimitate a fost demararea proiectului ”Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiei de dezvoltare locală zonă marginalizată Medgidia”, ce va fi depus în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020”, un nou instrument de dezvoltare teritorială propus de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020.

Cele mai Accesate Articole