Taxele din Mangalia, încasate ilegal?

Reuniţi în şedinţă de îndată, consilierii locali din Mangalia au aprobat, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind participarea, ca beneficiar, a municipiului în depunerea unei cereri de finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Proiectul vizat, intitulat „Sprijinirea autorităţilor şi instituţiilor publice locale să introducă managementul calităţii în concordanţă cu Planul de acţiuni pentru implementarea etapizată a managementului calităţii în aceste instituţii 2016-2020“, a trecut cu votul tuturor aleşilor, deşi, după cum a declarat consilierul local Paul Foleanu, primăria are probleme mult mai grave vizavi de realaţia cu cetăţenii, pe care o simplă foaie de hârtie obţinută în urma implementării acestui proiect nu o poate rezolva.
În cadrul aceleiaşi întâlniri, consilierii locali şi-au păstrat „bunul“ obicei de a discuta în contradictoriu, de data aceasta subiectul disputelor fiind o adresă a Prefecturii Constanţa prin care aleşii erau înştiinţaţi că instituţia statului a atacat proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale. Prefectura, dar şi Consiliul Concurenţei, s-au sesizat pe marginea mai multor puncte: taxa de promovare turistică, precum şi taxa de autorizare pentru agenţii economici, care anul trecut era „zero“. Cea de a treia ilegalitate sesizată de Prefectură face referire la reducerea cu 50% a impozitelor percepute agenţilor economici din turism , care îşi desfăşoară activitatea mai mult de şase luni pe an.
În cele din urmă, numai consilierii PNL au fost de acord cu proiectul, ceilalţi abţinându-se la vot şi, deci, actul nu a trecut de girul majorităţii aleşilor locali.
Redactor: Mihaela Dubei-Marin
The post Taxele din Mangalia, încasate ilegal? appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole