Ziua Francofoniei, sărbătorită la Școala ”Gheorghe Țițeica” din Constanța

În această săptămână, în întreaga lume francofonă, sunt sărbătorite limba, a cultura și civilizația franceze. România, membră a Organizației Internaționale a Francofoniei, alături de alte 83 de state din întreaga lume, se raliază acestui eveniment prin manifestările pe care diferite instituții de cultură le organizează.

Oa astfel de manifestare, dedicată francofoniei, a avut loc la Școala Gimnazială nr.30 ”Gheorghe Țițeica”  din Constanța, unde timp de câteva zile, s-a trăit ”La vie en rose” și s-a vorbit despre, în și pentru limba franceză.
Elevii de la clasele a V-a până la a VIII-a, coordonați de profesoarele de limba franceză Veronica Hagi și Victoria Pundichi, au pus în scenă un spectacol în care s-au auzit acorduri muzicale mai vechi sau mai noi, de la Edith Piaf la Carla Bruni și Willy William, în care s-au recitat poeme dedicate primăverii, de la Charles d’Orléans la Victor Hugo sau Jacques Prévert. Dansul  și scenetele amuzante au adus zâmbetul pe buzele spectatorilor. Un moment special a fost realizat de elevii clasei a VIII-a A care, cu două luni înainte de finalul de gimnaziu, au prezentat mărturii despre ceea ce înseamnă limba franceză în viața lor. Întreaga asistență a fost de acord că, fără clătite, fără delicioasa baghetă, fără Chanel, fără cinema, lumea aceasta nu ar mai fi fost ”La vie en rose”.
Redactor: Paul Alexe
The post Ziua Francofoniei, sărbătorită la Școala ”Gheorghe Țițeica” din Constanța appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole