Slujbă specială la Năvodari

Biserica Buna Vestire din Năvodari a fost neîncăpătoare pentru credincioși. Zeci de năvodareni au venit la slujba de prăznuire a lăcașului de cult. La eveniment, a participat si Arhiepiscopul Tomisului, Intaltpreasfintia Sa, Teodosie. 

Zeci de credincioși au mers, în această seară, la Biserica Buna Vestire din centrul orașului Năvodari, pentru a participa la slujba de prăznuire a hramului acestei biserici. Arhiepiscopul Tomisului a fost cel care a oficiat slujba împreună cu un sobor de preoți din Năvodari.
Momentul este cu atât mai deosebit, cu cât Hramul acestei Bisericii este prăznuit în portul Paștelui, cei mai important post de peste an. Pentru acest praznic, la Biserica Buna Vestire au fost aduse moaștele celor mai vechi martiri din țara noastră, dar și o icoană făcătoare de minuni.
Buna Vestire este o sărbătoare creştină care se celebrează pe data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunţării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gabriel că va concepe şi va deveni mama lui Iisus din Nazaret. Tradiţia spune că, în această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat. Străbunii credeau că cine se ceartă în această zi va avea necazuri tot anul.
Sursa: http://www.tvlitoral.ro/slujba-speciala-la-navodari/
Articolul Slujbă specială la Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole