Mapamond (24.03.2017)

Candidatul la președinție Francois Fillon l-a acuzat pe președintele Franței, Francois Hollande, de implicare într-un presupus complot guvernamental pentru scurgerea de informații către presă, cu scopul de a-i anula șansele de a fi ales, transmite Reuters. Conservatorul Fillon, care era la un moment dat favorit în sondajele de opinie privind alegerile prezidențiale din aprilie și mai, a scăzut mult în preferințele electoratului în urma unui scandal financiar..Întrebat dacă transmiterea acestor informații a fost aprobată de politicieni sau de sistemul judiciar, Fillon a răspuns: „Voi merge mult mai departe. Îl consider vinovat pe președintele republicii”, potrivit Agerpres.

Premierul Chinei a declarat ca Beijingul nu doreşte militarizarea insulelor artificiale chineze din Marea Chinei de Sud, care au în principal scopuri civile, adăugând că echipamentele militare amplasate acolo au doar rolul de a asigura „libertatea de navigaţie”, relatează agenţia Reuters. Instalaţiile chineze, insulele şi recifurile chineze, au în principal scopuri civile şi chiar dacă există un număr de echipamente şi facilităţi militare, sunt pentru a menţine libertatea de navigaţie”, a adăugat Li, aflat într-o vizită oficială în Australia.China este angrenată în dispute teritoriale cu numeroase ţări în zona Mării Chinei de Sud, inclusiv cu Vietnamul şi Filipine.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, că atât timp cât Germania și Olanda îi vor spune dictator, el va continua să le numească naziste. ”Cum funcționează lucrurile, tu ai dreptul de a-i spune ‘dictator’ lui Erdogan, iar Erdogan nu are dreptul de a te numi ‘fascist’ sau ‘nazist’? Atunci când ei vorbesc despre Erdogan îl acuză că este dictator. Așadar, voi continua să mă adresez lor în acești termeni a spus șeful statului turc în interviul citat.Relațiile dintre Turcia și mai multe țări vest-europene s-au deteriorat substanțial în ultimele săptămâni, Ankara comparând de mai multe ori cu metodele ‘naziste’ refuzul unor state, în special Germania și Olanda, de a le permite unor miniștri turci să participe pe teritoriul lor la mitinguri în favoarea referendumului din 16 aprilie din Turcia.
The post Mapamond (24.03.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole