Audieri in dosarul Microsoft 2


Fostul ministru al Educației, Alexandru Athanasiu, s-a prezentat, astăzi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru audieri în dosarul Microsoft 2.
El a susținut, in fața jurnaliștilor, că nu a luat niciodată şpagă şi că este ”absolut curat”.
Athanasiu a declarat că, în calitate de ministru al Educaţiei, a semnat o Hotărâre de Guvern care prevedea că se acordă gratuit licențe pentru computerele din şcoli.
La sediul DNA a ajuns astăzi si fostul director al companiei IT Microsoft, Silviu Hotăran care a  fost pus sub acuzare, fiind suspectat de dare de mită pentru contracte încheiate cu statul.
Procurorii anticoruptie au luat aceeași măsură și în cazul lui Ovidiu Artopolescu, fost general manager la Microsoft.
Luna trecută, șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, anunța că încă se lucrează la dosarul Microsoft 2 în care mai mulţi foşti miniştri sunt suspectați de abuz in serviciu, spălare de bani sau luare de mită în legătură cu semnarea de contracte privind achiziționarea de echipamente IT și licențe software.
Dosarul “Microsoft 2” este  disjuns din dosarul Microsoft,  în care  Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu și fostul primar Gheorghe Ștefan, au fost condamnați la închisoare cu executare.
Aceștia au fost acuzați că au primit comisioane de zeci de milioane de euro pentru contractele privind licențele Microsoft.
 

Cele mai Accesate Articole