Sprijin pentru copiii cu autism din Constanţa

La Constanţa va avea loc o acţiune caritabilă pentru copiii cu autism.
Este vorba despre a doua ediţie a expoziţiei de fotografie „Constanţa prin ochii autismului”, care se va desfăşura joi, 30 martie 2017, în Doors Club Constanţa, de la ora 16.00.
Intrarea este liberă, dar cei cu inimă mare vor putea face donații. Orice mic ajutor contează în condiţiile în care copiii diagnosticați cu autism au nevoie de terapie de durată.
Scopul acţiunii este acela de a arăta lumea văzută prin ochii micuţilor cu autism, care prin intermediul creaţiei artistice prezintă diverse trăiri şi sentimente.
7 dintre aceştia au surprins imagini inedite la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, iar fotografiile realizate vor putea fi admirate la expoziţia de joi.
Din banii donaţi vor fi achiziţionate materiale didactice pentru Centrul de Autism Constanţa.
În plus, ca un semn de mulţumire, cei prezenţi la eveniment  vor primi câte o poză (la alegere) făcută de unul dintre micuţii fotografi.
La fel ca orice copil, copiii cu autism învaţă jucându-se, iar pentru ei cuvintele sunt combinate cu fotografii, semne, simboluri sau gesturi.
Ei pot întâmpina probleme atunci când vine vorba de interacţiunea socială de bază. Studiile arată însă că aproximativ 10% dintre persoanele diagnosticate cu o tulburare de spectru autist prezintă aptitudini speciale, cum ar fi talente artistice sau muzicale ieşite din comun, ori o memorie uimitoare.

Cele mai Accesate Articole