Peste 1000 de sportivi români și străini au participat la Maratonul Nisipului

Peste 1000 de sportivi români și străini au participat la  Maratonul Nisipului, cea mai prestigioasă competiție de pe litoral. Toți concurenții care au încheiat cursa au primit o medalie în formă de scoică. La această ediţie, participanţii, împreună cu organizatorii, au decis să lupte şi pentru o cauză nobilă şi anume reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. 

Întrecerea s-a adresat atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă şi a cuprins atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul ”Family Run”, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinţi, dar mai ales pe copiii acestora. La primele trei probe s-au înscris 800 de alergători, dintre care 120 la maraton (42 km), iar la ”Family Run” au luat startul  400 de persoane.
Maratonul Nisipului, una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, este şi un mijloc de promovare a sportului de masă şi a litoralului românesc la nivel internaţional.
Mihai Bizniuc în vârstă de 23 de ani din Chișinău este câștigătorul cursei de 10 km din cadrul Maratonului Nisipului 2017.
La această ediţie, participanţii, împreună cu organizatorii, au decis să lupte şi pentru o cauză nobilă şi anume reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei. Dintre acestea, 22 de sunt pentru categoria Open.
Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș
The post Peste 1000 de sportivi români și străini au participat la Maratonul Nisipului appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole