Schimbări în Guvern. Daniel Constantin pierde funcţia de ministru al Mediului

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că va trimite, astăzi, Administraţiei Prezidenţiale propunerile de înlocuiri de miniştri făcute de ALDE.
Aceasta în condiţiile în care primul ministru a luat act, în ședința coaliției de guvernare, de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin.
„Cei de la ALDE ne-au anunțat de decizia politică pe care au luat-o ieri în forul de conducere. Am luat act de decizia politică, fiind un Guvern politic. Astăzi o să înaintez către Administrația Prezidențială propunerile făcute de partenerii de la ALDE”, a spus Sorin Grindeanu.
Biroul Politic Central al ALDE a decis duminică să o propună pentru funcția de ministru al Mediului și viceprim-ministru pe Grațiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relația cu Parlamentul.
Pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, Biroul Politic Central îl susține pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.
Schimbările au loc după ce liderii ALDE au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că “de o bună bucată de vreme”, Daniel Constantin avea o agendă politică diferită de cea a ALDE şi că a devenit “un cântăreţ pe faţă al sistemului şi al binomului”.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, după votul dat de Biroul Politic al ALDE, care i-a retras sprijinul lui Daniel Constantin, acesta nu mai poate rămâne în Cabinetul Grindeanu, fiind vorba despre un guvern politic.
 

Cele mai Accesate Articole