27 martie este o zi specială pentru toți actorii

Este ziua mondială a teatrului. Inițiată pentru prima dată la Viena, Ziua mondială a teatrului a devenitun eveniment anual, organizat de Centrele naționale ale Institutului Internațional de Teatru. Actorii constănțeni au sărbătorit această zi acolo unde le stă cel mai bine, pe scenă.

Cu ocazia zilei mondiale a teatrului, actorii scenei constănțene au susținut un spectacol în fața elevilor din orașul Ovidiu. Piesa “Gâlcevile din Ghioggia” în regia Danei Dumitrescu a făcut deliciul publicului.
Pentru mulți dintre actorii constănțeni, 27 martie nu reprezintă doar bucurie și voie bună, ci și ziua în care s-a născut unul dintre colegii de breazlă ce acum nu mai este printre noi.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, în fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internațional este invitată de Institutului Internațional de Teatru al UNESCO să transmită reflecțiile sale asupra celei mai vechi forme artistice, teatrul.
Organizată pentru prima dată la Viena, în 1961, în timpul celui de-al IX-lea Congres mondial al Institutului Internațional de Teatru, Ziua mondială a teatrului a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de Centrele naționale ale Institutului Internațional de Teatru. Înființat în 1948, la inițiativa UNESCO, Institutul Internațional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizație non-guvernamentală din domeniul artistic.
Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea
The post 27 martie este o zi specială pentru toți actorii appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole