Marș anti-avort, la Constanța

Mii de români au participat, in toata tara, la „Marsul pentru Viata”. Constanța n-a făcut excepție, iar duminică, 500 de oameni au participat la manifestarea anti-avort, cu toate ca la malul marii a plouat, iar in fruntea marsului s-a aflat Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Institutia pe care o conduce este implicata zilele acestea intr-un adevarat scandal, dupa ce profesorii de religie din scolile constantene au primit o instiintare prin care erau obligati sa participe la eveniment si chiar sa isi îndemne elevii sa le ureze exemplul.

Marsul a inceput cu o rugaciune tinuta de preotii de la Catedrala Arhiepiscopala sfintii Apostoli Petru si Pavel, apoi credinciosii au pornit spre Piata Ovidiu. Oamenii spun ca au ieșit în stradă alături de copii, ca să apere valorile familiei. Printre cei care au participat la Marșul pentru Viață la Constanța s-au numărat preoți și profesori.
Organizarea marsului la Constanta a iscat un adevarat scandal dupa ce, zilele trecute, in scolile din Constanta, profesorii de religie au primit din partea arhiepiscopiei o scrisoare prin care erau obligati sa participe la mars si, mai mult decat atat, sa imparta in scoli materiale informative privind lupta antiavort.
Arhiepiscopul Tomisului a fost si el prezent la mars. Nu de la inceput, pentru ca a fost prins la praznicul unei manastiri, insa atunci cand a sosit a explicat si care a fost scopul acelei scrisori. Spune ca nu a semnat-o personal si recunoaste ca s-au strecurat unele greseli.
Actiunea de la Constanta a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la avort si efectele negative ale acestuia asupra familiei.
Redactor: Paul Alexe
The post Marș anti-avort, la Constanța appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole