STUDIU: Ce cauta barbatii, cel mai des, in magazinele online?

Chiar daca mall-urile din toata tara sunt asaltate, efectiv, de un numar mare de persoane, mai ales in week-end, cand oamenii vor sa se relaxeze dupa o saptamana de lucru, magazinele online inregistreaza profituri tot mai mari. Daca inainte acestea nu prezentau chiar atat de multa incredere, iata ca, in ultimii cativa ani de zile, dezvoltarea internetului a condus, inevitabil, la extinderea magazinelor fizice si in domeniul virtual. Atat femeile, cat si barbatii isi fac cumparaturile din magazinele online. Stim despre femei pe ce cheltuiesc banii, iar un studiu arata ca barbatii sunt la fel de interesati de magazinele online. Ce cumpara acestia de pe internet, aflati in acest articol.

Televizoarele, tabletele si telefoanele, pe primul loc
Conform unui studiu efectuat de cercetatori, 66% dintre romanii care fac cumparaturi in mediul online sunt barbati, femeile fiind active doar intr-un procent de 34%.
In topul preferintelor barbatilor care aleg sa cumpere de pe internet lucrurile de care au nevoie, se afla… cei trei T: televizoare, telefoane si tablete. Documentandu-se inainte, tot in mediul online, despre specificatiile produsului pe care urmeaza sa il cumpere, barbatii stiu exact ce model trebuie sa cumpere, astfel incat sa fie multumiti. Nimic nu este mai bine decat sa aiba un televizor cu diagonala mare, in seara meciului mult asteptat! Este bine stiut faptul ca barbatii sunt cei mai interesati de cele mai noi modele de telefoane, asa ca o sa-i gasim pe site-urile de specialitate, cautand tot ce mai e nou si comparand specificatiile produselor, pentru a face cea mai buna alegere.
Tabletele nu lipsesc, nici ele, din aceasta ecuatie. Pe site-uri precum ROMBIZ.ro/tablete/samsung , iubitorii de tehnologie gasesc tablete la cele mai bune preturi. Tabletele au schimbat modul de percepere a lumii, mai ales datorita repeziciunii cu care s-a dezvoltat tehnologia. Astfel, munca de la birou sau drumul pana la serviciu si inapoi nu mai sunt atat de plictisitoare, atunci cand tableta nu lipseste din geanta. La ce le foloseste barbatilor moderni? Citesc presa, se joaca, se uita la filme, afla ultimele noutati din cercul de prieteni si de la serviciu, in timp real, nemaifiind nevoiti sa ajunga la birou ca sa isi poata citi e-mailul.

In afara de tehnologie, barbatii cauta si haine
Vremurile in care trebuia neaparat sa mearga in magazinele fizice pentru a-si cumpara articolele dorite au apus. In ziua de astazi, nu exista impatimit al modei care sa nu isi achizitioneze imbracaminte si incaltaminte din magazinele online. Pentru aceasta primavara, spre exemplu, barbatii cauta articole precum veste, camasi, tricouri, articole de calitate, la preturi corecte. Chiar si articolele elegante sunt la mare cautare, mai ales ca evenimentele vor incepe sa curga, in aceasta perioada: veste elegante, camasi elegante, pantaloni, cravate, papioane, si altele. Asadar, pentru cei pasionati si de lumea modei, cele mai frumoase modele de veste de pe site-ul Bman sunt, deja, in stoc.
Cum aleg produsele barbatii? Dar femeile?
Atat femeile, cat si barbatii vad mediul online ca fiind sursa principala de informare in ceea ce priveste serviciile si produsele pe care urmeaza sa le achizitioneze. Selectarea informatiilor despre produsele electronice si electrocasnice se face din magazinele online de profil: 35% care cauta detalii sunt femei, iar 49% sunt barbati. La telefoanele mobile si serviciile de internet, 37% dintre femei se informeaza din online, iar 43% sunt barbati cei care aleg mediul online pentru a obtine aceste informatii. In cazul articolelor de imbracaminte si incaltaminte, 32% dintre femei le cauta in magazinele online, iar, pentru automibile, 37% dintre barbati se intereseaza pe internet de tot ce au nevoie sa stie.
In cceea ce priveste loialitatea fata de brand, se pare ca femeile sunt mai loiale decat barbatii, acestia din urma recunoscand ca ar schimba brandul oricand, daca ar gasi ceva care sa le placa ma mult in alta parte.
Ce tipuri de produse comercializate sub un anumit brand reusesc sa ii faca pe cumparatori sa ramana fideli acelui brand? In cazul femeilor, este vorba despre brandurile de telefonie mobila, servicii de internet, articole de imbracaminte si servicii medicale. Barbatii raman loiali, in general, brandurilor de automobile, imbracaminte, electronice si electrocasnice.
Ce ii face pe clienti sa ia decizia finala de a cumpara anumite produse? Aici, este vorba despre calitate si garantie, atat in cazul produselor, cat si a serviciilor. Un procent de 33% dintre femei si 29% dintre barbati afirma ca aceste doua criterii sunt cele mai importante, atunci cand trebuie sa ia decizia de a cumpara ceva. Pe locul doi, se afla pretul si termenii de livrare. Un procent de 35% dintre femei si 29% dintre barbati afirma ca sunt influentati si de imaginea brandului.
Ofertele promotionale sunt un alt factor luat in calcul, atat de catre femei, cat si de barbati. Un procent destul de mare de femei sunt influentate de oferte si promotii (58%). Nici disponibilitatea imediata a produselor si a serviciilor nu reprezinta un factor de neluat in seama, atunci cand se fac cumparaturi in mediul online.
Iata, asadar, catre ce se orienteaza cei care aleg sa isi faca cumparaturile din mediul online. Acestia sunt foarte atenti la toate detaliile, tinand cont de ele, pentru a face alegerile cele mai inspirate.
The post STUDIU: Ce cauta barbatii, cel mai des, in magazinele online? appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole