Crosul cititorilor la Medgidia

Au încălțat pantofii de alergare și au marcat prin cros „Ziua Internațională a cărții pentru copii și tineret”. Ediția 2017 a Crosului Cititorilor s-a desfășurat, la Medgidia, sub sloganul „Alergăm spre Regatul Poveștilor”.

Din anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, data nașterii scriitorului Hans Christian Andersen, în întreaga lume se sărbătorește Ziua internațională a cărții pentru copii și tineret. Scopul acestei zile este de a însufleți dragostea de carte și de a îndrepta atenția copiilor către cărți. Cu această ocazie mai mulți copii din diverse  localități au participat la Crosul Cititorilor: „Alergăm spre Regatul Poveștilor” ediția 2017.
Evenimentul a fost  organizat în cadrul Proiectului ”Literatură și Pictură”, inițiat de către Primăria Municipiului Mediaș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia. El a fost susținut de către scriitorul de literatură pentru copii, Petre Crăciun, membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Evenimentul s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Scopul acțiunii a fost acela de a  promova două activități extrem de sănătoase: lectura și sportul, ambele în aer liber.
La sfârșitul evenimentului toți participanții au primit diplome, iar cei mai buni au fost primit și câte o carte.
Redactor: Paul Alexe
The post Crosul cititorilor la Medgidia appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole