Copiii învață să-și gestioneze corect banii

Conceptul de educație financiară este promovat în rândul micilor școlari din Medgidia. În cadrul unei lecții deschise, desfășurată la sediul unei bănci din localitate, elevii clasei a  II-a A, de la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” au avut ocazia să învețe prin competiții și muncă în echipă elemente importante despre bani și gestionarea corectă a acestora.

Sub îndrumarea cadrelor didactice și alături de invitați, ora de educație financiară ținută în incinta unei bănci din Medgidia, a avut scopul de a aduce un plus de informații despre bani și de a dezvolta capacitatea micuților de a lua decizii cât mai bune cu privire la gestionarea finanțelor. Astfel, cursul opțional le-a oferit un prilej de a învăța din situații reale să facă diferența între nevoi și mofturi în ceea ce privește cheltuirea banilor.
În acest mod, copiii au învățat să aibă un comportament responsabil față de bani și cheltuirea acestora, dar și o perspectivă spre o nouă carieră în domeniul bancar. Implicarea lor și perseverența le-a fost răsplătită cu diplome… de mici bancheri.
Cursul a reușit, astfel, să îndeplinească obiectivul principal, acela de a gestiona corect bugetul propriu, și din acest motiv se dorește o continuare a proiectului.
Obiectivul cursului este acela de a dezvolta deprinderi, abilități și cunoștinte adaptate nivelului de vârsta al copiilor, care să-i conducă la un start financiar în viață, necesar pentru a-și putea asigura o independență financiară pe termen lung, în acord cu principiile și dorințele lor.
Redactor: Paul Alexe
The post Copiii învață să-și gestioneze corect banii appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole