Vânzătorii ambulanți le fac concurență comercianților din piețe

Vânzătorii ambulanți le fac concurență comercianților din piețe. Constănțenii care își drămuiesc fiecare bănuț, preferă să cumpere mai ieftin, așa că merg pe încredere și achiziționează marfa pusă la vânzare în apropierea piețelor. Pentru a-și vinde produsele  mai repede, vânzătorii ambulanți sunt dispuși să negocize prețul, ba chiar se întrec în rime pentru a-i determina pe trecători să cumpere.

În această perioada verdețurile, salata verde, ridichii, ceapa, loboda sau leușteanul sunt la mare căutare, așa că nu există tarabă în piață în care legumele să nu fie expuse la loc de cinste. Prețurile sunt cam aceleași, iar comercianții nu sunt dispuși să negocieze. Au și un motiv întemeiat, plătesc săptămânal o taxă pentru închirierea tarabei.
Așa cum era de așteptat, când vine vorba să se decidă de unde să cumpere, pentru cei mai mulți dintre constănțeni principalul criteriu este prețul.
Pe cealaltă parte, vânzătorii ambulanți, mulți dintre ei bătrâni, vin cu contra-argumente. Aceștia spun că au produse proaspete și că din banii strânși din vânzare abia reușesc să supraviețuiască de la o zi la alta. Sunt maleabili și mereu dispuși să negocieze, pentru a nu-și pierde potențialii clienți.
Mulți dintre ei au și clienți fideli.
Aproape zilnic, polițiștii îi amendează, așa că vânzătorii ambulanți se plâng că nimeni nu le ascultă doleanțele, iar autoritățile li s-au adresat doar atunci când le-au solicitat votul.
Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș
The post Vânzătorii ambulanți le fac concurență comercianților din piețe appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole