Mapamond (12.04.2017)

Explozii langa autocarul Borussiei Dortmund. Politia a arestat o persoana cu legaturi islamiste, al doilea suspect e cautat. Fundasul echipei din Dortmund, Marc Bartra, a fost ranit in urma deflagratiei. Toti ceilalti jucatori au fost scosi din autocar si dusi intr-o zona sigura. Purtatorul de cuvant al Procuraturii federale germane a confirmat ca investigatorii considera, conform datelor preliminare, ca a fost vorba despre un atac terorist, dar motivatia atacatorilor inca nu este clara. La locul atacului au fost gasite trei scrisori identice prin care atentatul era revendicat de o grupare islamista ce isi motiva actiunea cu participarea Germania la operatiunile impotriva gruparii Statul Islamic in Siria si Irak. De asemenea, mesajul mai contine si o lista cu actori, cantareti si sportivi celebri din Germania care sunt amenintati cu moartea, daca Germania nu isi retrage avioanele din Siria si nu inchide bazele americane de pe teritoriu.

Directorul United Airlines isi cere scuze, dupa ce un pasager a fost tarat dintr-un avion. „Nu se va mai intampla niciodata” a declarat acesta.. Intre timp, familia pasagerului agresat si-a exprimat printr-un comunicat multumirea pentru sprijinul aratat lui David Dao. Pasagerul de origine asiatica a fost ranit in timpul incidentului si primeste tratament medical la un spital din Chicago, dupa ce nu a reusit sa mai plece spre Louisville.
Un roman de 35 de ani a fost retinut de autoritatile belgiene dupa jefuirea unui magazin de genti de lux. Alti doi suspecti sunt inca in liberatate. Un autoturism de teren a distrus fatada magazinului, iar autorii jafului au sustras genti si bijuterii. Se pare ca unul dintre fugari s-ar afla in vecinatatea localitatii Knokke. Cu putin timp inaintea acestui incident, o alta tentativa de jaf, planuit in mod similar, a esuat.
The post Mapamond (12.04.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole