Miei, pe alese în piețe

Doar câteva zile ne mai despart de Sărbătoarea Pascală. În piețe nu mai este loc să arunci nici măcar un ac. Este forfotă mare, mai ales în piețele autorizate, constănțenii fiind în căutarea celui mai bun miel. Marfă de calitate există, însă producătorii se plâng că oamenii aleg să cumpere din supermarketuri, pentru că prețurile sunt mai mici.

În fiecare an, de sărbători, este forfotă mare în piețe. Doar câteva zile ne mai despart de Paște, iar în Piața Griviței și în Piața Tomis III ofertele sunt pe alese.
În Constanța, un miel poate ajunge să coste şi 300 de lei. Unii constănțeni spun că prețurile sunt cam piperate, însă alții sunt dispuși să plătească oricât pentru a avea o masă bogată de Paște.
Producătorii au venit cu marfă proaspătă. Au miei crescuți în ferme și îi vând atât întregi, cât și pe bucăți. Ba mai mult, sunt dispuși să mai lase la  preț. Însă chiar și așa, cumpărătorii se lasă așteptați.
Cei care vor să vadă mielul viu înainte de a-l alege o pot face în Piața Pescăruș. Aproximativ 40 de producători își vând marfa în piața Griviței și Tomis III. Vânzătorii își vor aștepta clienții inclusiv sâmbătă, înainte de Paște.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea
The post Miei, pe alese în piețe appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole