Mapamond (17.04.2017)

Incident şocant în Argentina: Un fan agresat a căzut din înaltul tribunei şi se află în stare critică. Presa internaţională a scris în ultimele ore că tânărul ar fi în moarte cerebrală, informaţie negată însă de medici. Doi bărbaţi au fost arestaţi pentru tentativă de omor. Unul dintre acestia l-ar fi acuzat pe tanar că este fan al echipei Talleres, ceea ce i-a enervat pe alţi suporteri, care l-au agresat. Specialiștii de la spitalul în care este internat Emanuel Balbo au mentionat ca  starea sa este gravă şi sunt necesare investigaţii suplimentare.

Principala formațiune turcă de opoziție, Partidul Republican al Poporului (CHP), a cerut luni anularea referendumului în urma căruia președintele Recep Tayyip Erdogan își va extinde prerogativele, respectiva formațiune anunțând că intenționează să se adreseze inclusiv Curții Europene a Drepturilor Omului. După numărarea a 99,45% din buletinele de vot, 51,37% dintre cei prezenți duminică la urne s-au pronunțat pentru transformarea Turciei într-o republică prezidențială, fapt ce va implica extinderea prerogativelor președintelui Erdogan, care va prelua și atribuțiile șefului guvernului. In plus, cateva mii de manifestanti care au contestat victoria propunerilor de modificare a Constitutiei au scandat sloganuri ostile lui Erdogan.
Peste 10.000 de persoane au participat duminică, la Budapesta, la un „marș al celor vii” pentru comemorarea victimelor holocaustului. Evenimentul, organizat pentru a 15-a oară, a început la memorialul „Pantofi pe cheiul Dunării”, unde participanții au depus pietre și flori și au aprins lumânări. Scopul manifestării este să permită exprimarea respectului față de victimele Holocaustului de către oricine, indiferent de religie sau orientarea politică, odată cu angajamentul la solidaritate și la o cultură politică democratică.
The post Mapamond (17.04.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole