Mapamond (23.04.2017)

Un artist francez a petrecut trei saptamani”clocind” 10 oua de gaina intr-un incubator special. Barbatul a parasit ”vivarium”-ul amenajat in muzeul Palais de Tokyo din Paris,insotit de noua pui de gaina. Artistul a dormit foarte putin in ultimele trei saptamani, petrecand majoritatea timpului asezat pe un scaun construit ca ”o masa de clocit, cu o gaura in interior si inzestrata cu un sistem pentru depunerea oualor”. Singurele sale momente de libertate au constat in iesiri zilnice din cutia de plexiglas, timp de 30 de minute. Pentru a putea sa spere la eclozarea puilor de gaina, artistul francez a trebuit sa mentina ouale la o temperatura constanta de 37 de grade.

O lucrare a lui Constain Brâncuși din seria “Muza adormită”, cunoscută drept o adevărată capodoperă, va fi vândută pentru prima oară la o licitație din New York, organizată în luna mai de casa Christie’s. Prețul sculpturii este estimat între 20 și 30 de milioane de dolari. Sculptura a fost realizată în 1913 și este una dintre seria de șase realizate de Constatin Brâncuși. Patru dintre aceste sculpturi sunt expuse la muzee din întreaga lume.
Aproximativ 20 de șoferi care au fost prinși în stare de ebrietate la volan au fost obligați să muncească la o morgă. Experimentul șocant a avut loc în Thailanda, țară care încearcă să prevină accidentele rutiere provocate de cei care conduc băuți. Prima zi de experiment a arătat eficiența acestei forme de pedeapsă, chiar dacă, potrivit unor experți, aceasta este extrem de dură. Anual, aproximativ 24.000 de oameni își pierd viața în accidente rutiere în Thailanda.
Mii de cercetători și susținători ai științei au ieșit pe străzile din Washington, precum și din alte orașe americane pentru a lua parte la “Marșul pentru Știință”. Oamenii au vrut astfel să-și arate susținerea față de rolul științei în societate, dar și să atragă atenția asupra necesității unor dovezi reale în discursul politicienilor din aşa-numită epocă a post-adevărului. Marșul a fost organizat chiar de Ziua Pământului, astfel că participanții au protestat și față de politicile administrației Trump, care neagă existența încălzirii globale. De astfel, Donald Trump a ameninţat chiar că va retrage ţara din Acordul Climatic de la Paris, semnat în 2015 de către preşedintele Barack Obama.
The post Mapamond (23.04.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole