Incendiu la Biserica „Sf. Mare Mucenic Mina” din Parcul Tăbăcărie

Din fericire a fost vorba doar despre un exercițiu de simulare.
Potrivit scenariului acțiunii desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Dobrogea’, un incendiu violent  a cuprins, astăzi, Biserica ”Sfântul Mare Mucenic Mina” din Parcul Tăbăcărie din Constanţa.
În lăcașul de cult se aflau preotul şi mai mulţi enoriaşi care erau în pericol din cauza fumului gros și a flăcărilor puternice.
Autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție având în vedere gravitatea evenimentului, iar la fața locului au ajuns imediat pompierii constănțeni, autospeciale SMURD, pentru Descarcerare  și autospeciale de lucru la înălțime.
Totodata, militarii ISU au instalat un cort medical pentru trierea victimelor.
Reprezentanții  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Dobrogea’ spun că exercițiul a urmărit testarea capacităţii de răspuns a structurilor cu responsabilităţi în situaţia unui eveniment complex cu persoane surprinse de incendiu în interiorul clădirii, intervenţia structurilor şi serviciilor specializate pentru stingerea incendiului, salvarea victimelor şi acordarea de asistenţă medicală persoanelor rănite, dar și testarea Planului roşu de intervenţie.

Cele mai Accesate Articole