Mapamond (20.05.2017)

Preşedintele în exerciţiu al Iranului, Hassan Rouhani, un moderat, ‘îl devansează’ pe principalul său contracandidat, conservatorul Ebrahim Raissi, în alegerile prezidenţiale desfăşurate vineri, a anunţat sâmbătă televiziunea de stat Irib.’Din cele 25,9 milioane de buletine de vot deschise, Rohani a obţinut 14,6 milioane de voturi, iar Raisi 10,1 milioane’, a declarat ministrul adjunct de interne, într-o intervenţie la postul tv Irib. În procente, potrivit acestor rezultate parţiale, Rohani a obţinut circa 56% din voturi, iar Raisi 39%. Potrivit oficialului, au votat ‘peste 40 milioane’ din cei 56,4 milioane de alegători înscrişi pe listele electorale.

Aviaţia militară americană a trimis două avioane de vânătoare pentru a escorta un avion al companiei American Airlines cu destinaţia Honolulu, după ce la bordul aparatului civil a fost raportat un incident în care a fost implicat un pasager turc, transmite Reuters.Natura incidentului nu a fost dezvăluită imediat de FBI, armată sau compania aviatică, însă presa locală a relatat că un pasager a încercat să intre cu forţa în cabina piloţilor. Bărbatul a fost imobilizat la bord de un agent aflat în afara orelor de serviciu şi de alte persoane, iar avionul a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Honolulu, la ora locală 11.35, au indicat oficialii. Nu au fost semnalate persoane rănite. Un agent al FBI le-a declarat reporterilor în Honolulu că pasagerul turc fusese implicat mai devreme într-un incident de securitate pe aeroportul internaţional din Los Angeles.
Un bărbat de 23 de ani, al cărui ADN a fost găsit pe arma utilizată de autorul atentatului comis pe 20 aprilie pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, a fost inculpat și plasat în detenție provizorie, transmite sâmbătă AFP, citând o sursă judiciară. Urme ale ADN-ului bărbatului, care nu se afla în evidența serviciilor antiteroriste, au fost descoperite pe patul puștii folosite de Karim Cheurfi la uciderea unui polițist și rănirea altor doi și a unei turiste germane, înainte de a fi imediat omorât de forțele de ordine. Atacul, comis cu câteva zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța, a fost revendicat de Statul Islamic. Suspectul, reținut luni în regiunea pariziană, a fost inculpat pentru asociere teroristă criminală și port de armă în legătură cu o acțiune teroristă, a precizat sursa judiciară.
The post Mapamond (20.05.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole