S-a dat startul înscrierilor la învățământul preșcolar

Chiar dacă au la dispoziție mai bine de 3 săptămâni , încă de la primele ore ale dimineții zeci de părinții sau tutori legali au mers să depună dosarul de înscriere la grădinița aleasă pentru cei mici. La nivelul oașului Constanța sunt 6000 de locuri disponibile.

Grădinițele cu program prelungit au fost cele mai solicitate. Dacă unii părinți sunt dispuși să străbată tot orașul pentru ca ai lor copiii să frecventeze o anumită grădiniță, alții  optează pentru cea mai apropiată grădiniță.
În cazul în care numărul cererilor de înscriere este mai mare decât cel al locurilor libere, conducerile grădiniţelor vor face partajarea. Au prioritate copiii care au domiciliul in apropierea grădiniței și cei ai căror frați sau surori frecventează deja unitatea de învățământ.
În limita locurilor disponibile, la grupa mică pot fi înscrişi inclusiv copiii care au între 2 şi 3 ani.
În goana  de a prinde un loc la grădinițele de top din oraș, unii părinți s-au prezentat dis de dimineață pentru a depune dosarul.
Grădiniţele trebuie să publice lista criteriilor de departajare, alături de informaţii despre capacitatea instituţiei şi numărul de locuri aprobate pe grupe de vârstă, dar şi numărul de copii reînscrişi sau înscrişi în fiecare an.
Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș
The post S-a dat startul înscrierilor la învățământul preșcolar appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole