Mapamond (22.05.2017)

O bombă a explodat, în această dimineață, într-un spital din capitala Thailandei, Bangkok, rănind 24 de persoane, transmite Reuters. ‘A fost o bombă. Am găsit piesele care au fost folosite pentru producerea bombei’, a declarat șeful echipei de deminare din cadrul poliției. Acesta a precizat că anchetatorii verifică imaginile filmate cu ajutorul camerelor de supraveghere.Conform unui purtator de cuvânt guvernamental, 24 de persoane au fost rănite.Explozia nu a fost revendicată, deocamdată. Potrivit presei locale, cele 24 de persoane au fost rănite ‘ușor’ și au primit îngrijiri medicale.

Peste 70 de militanți rebeli au fost uciși de forțele guvernamentale afgane în cursul unor operațiuni desfășurate în mai multe provincii ale țării, în ultimele 24 de ore, a informat, luni, Ministerul de Interne de la Kabul. ”Forțele naționale afgane de apărare și securitate au lansat 12 operațiuni contrateroriste pentru a elibera unele zone de teroriști și inamici și, ca rezultat, 71 de rebeli au fost uciși în ultimele 24 de ore”, se precizează în comunicat. Operațiunile s-au desfășurat în mai multe provincii. În cursul lor, alți 40 de militanți au fost răniți și șapte au fost arestați. Comunicatul nu menționează un bilanț al posibilelor pierderi suferite de forțele de securitate. Grupările talibane și afiliate Statului Islamic, care luptă împotriva guvernului, nu au reacționat la comunicatul Ministerului de Interne.
Coreea de Nord a confirmat, în această dimineață, că a lansat „cu succes” o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune, a indicat agenția oficială KCNA, adăugând că această armă este de acum gata pentru a fi utilizată în operațiuni militare. Potrivit sursei citate, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a supervizat tirul și „a aprobat desfășurarea acestui sistem de armă”. Racheta a fost un Pukguksong-2, într-o versiune terestră a acelora lansate de pe un submarin și care utilizează combustibil solid ce permite o aprindere imediată. Conform statului major inter-arme sud-coreean, racheta a fost lansată din Pukchang și a parcurs circa 500 de kilometri înainte de a cădea în marea Japoniei.
The post Mapamond (22.05.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole