Prețuri exorbitante pentru legume și fructe

Fructele și legumele ar fi trebuit să fie accesibile tuturor în această perioadă, dar în piețe și în supermarketuri prețurile continuă să fie exorbitante. În aceste condiții, mulți constănțeni nu au apucat să guste cireșe sau căpșuni, chiar dacă sunt considerate fructe de sezon.

Foarte puține dintre produsele expuse pe tarabele din piețe sunt românești. Fructele și legumele importate au prețuri piperate și puțini sunt cei care și le permit.
In plin sezon al cireșelor și căpșunilor, prețul pentru un kilogram oscilează între 12 și 20 de lei. Asta dacă nu amintim de caise sau piersici, bineînteles aduse din Grecia, pentru care trebuie să scoatem din buzunar nu mai puțin de 20-25 de lei kilogramul. Nici la capitolul legume prețurile nu sunt cu mult mai mici. Aredeiul gras îl putem achiziționa la 15 lei kilogramul, iar roșiile bulgărești la 10 lei kilogramul. România este a cincea ţară ca suprafaţă arabilă din Europa, însă prea puţin productivă. Agricultura încă se face cu plugul în unele sate, iar trei sferturi din fermele româneşti produc doar pentru a asigura hrana de zi cu zi a familiei. Aşa că, în continuare, mâncarea din farfuriile românilor vine din import.
Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș
The post Prețuri exorbitante pentru legume și fructe appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole