Momente emoționante în Portul Militar Constanța

Nava școală Mircea, un bric spectaculos cu o importantă istorie, a plecat într-o nouă misiune cu peste 150 de marinari români dar și străini la bord. Bricu  va parcurge peste 9.800 de mile și va avea escale în 11 porturi din țări cu deschidere la Marea Mediterană, Marea Baltică, Marea Nordului și Oceanul Atlantic.

Emoții mari în Portul Constanța. Bricul Mircea a plecat , pe 23 mai, la prima oră în voiajul anual de instrucție.
De data aceasta, timp de 123 de zile, Bricul va străbate 9.800 de mile marine și va face 11 escale. La bordul navei se află 163 de marinari  dintre care, 34 sunt studenţi în anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 36 de elevi în anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și opt cadeţi străini de la Academiile Navale din Bulgaria, China, Grecia şi Polonia.
Printre aceștia sunt și elevi care se află prima experiență de acest gen.
În cele 123 de zile ale marşului de instrucţie, nava va efectua escale în porturile din Franţa, Spania, Olanda, Suedia, Finlanda, Polonia, Germania, Portugalia şi Grecia. În premieră, Forţele Navale Române şi Marina Militară a Republicii Federale Germane au încheiat un acord de cooperare în domeniul instruirii viitorilor ofiţeri de marină, ce sa va derula pe durata întregului voiaj.
Primul mars de intrucție al Bricului a avut loc pe data de 3 iulie 1939, atunci când cadeții au navigat în marea mediterană. Marșul de anul acesta se va finaliza pe 22 septembrie.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea
The post Momente emoționante în Portul Militar Constanța appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole