Descoperire macabră pe o plajă, aproape de Năvodari!

Un localnic a descoperit, în cursul acestei zile, șase pui de delfin, morți. La fața locului s-au deplasat specialiști din cadrul ONG Mare Nostrum, pentru a face cercetări. Din păcate, delfinii decedați fac parte dintr-o specie pe cale de dispariție.

O nouă veste tristă au primit reprezentanții ONG-ului Mare Nostrum, în cursul după-amiezei de vineri, 26 mai. Un constănțean a anunțat prezența a șase pui de delfin, eșuați pe o plajă din nordul stațiunii Mamaia. Deplasați la fața locului, specialiștii au constatat că mamiferele se aflau la distanțe de aproximativ 100 de metri unul față de altul și erau în stare de putrefacție. Prima ipoteză lansată se referă la posibilitatea ca delfinii să fi eșuat din cauza  plaselor pescărești.
”Pentru mulți, poate că acești 6 delfini eșuați nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condițiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariție în Marea Neagră. Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgență cu privire la cetacee eșuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic în afară de a constata cauza decesului. Nu este normal și noi, singuri, ca și ONG, fără susținerea partenerilor sau a comunității, nu putem face mult în acest sens”, a declarat  Marian Paiu, coordonator proiect ONG MARE NOSTRUM, într-un comunicat.
Vorbim despre un bilanț îngrijorător, pentru prima jumătate a acestui an. Până la începutul lunii mai, pe litoralul românesc au fost găsiți 5 delfini morți. Ultimul a fost găsit, luna aceasta, eșuat pe plaja stațiunii Costinești, în zona epavei.  Ca și în celelalte cazuri din anii anteriori, corpul acestora prezintă  răni multiple, semn că a fost prins în plasele braconierilor, unde s-au zbătut ca să scape, iar în cele din urmă s-au înecat.
Sursa: http://www.tvlitoral.ro/descoperire-macabra-pe-o-plaja-aproape-de-navodari/
Articolul Descoperire macabră pe o plajă, aproape de Năvodari! apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole